top of page

Fiskesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4 (snacks)

Fiskekraft
Ca. 1 kg fiskebein med hode og skinn, f.eks. ørret, abbor, harr eller gjørs
5 l vann
1 stjerneanis
5 einebær
1 sjalottløk, delt i to med skall
1 dl soyasaus
2 sjalottløk, delt i skiver
1 tomat, delt i biter
1 ss smør
2 1/2 dl crème fraîche
Salt

Kok opp vann, krydder, løk og soyasaus. Fjern gjeller og blodrand på fiskeavskjæret og skyll det godt i kaldt vann.
Legg avskjæret i vannet, og varm opp igjen uten at det koker. Sett det til side og la det trekke i minst 3 timer.
Fres løk og tomater i smør på lav varme, uten at det blir brunt. Legg en sil over kjelen og hell fiskekraften over. Kok det inn til det halve. Mål opp 1 1/2 liter kraft og tilsett crème fraîche. Kjør det med blender eller stavmikser, og smak til med salt.
Servér suppen med tartar eller ovnsbakt biter av fileten fra fisken du har kokt kraft på, godt brød eller flatbrød.

Vinanbefaling: Weinert, Carrascal Chardonnay, Mendoza, Argentina

Bold Title

bottom of page