top of page

Ferskvannskreps med dillrøre og agurk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

4 levende ferskvannskreps
5 l vann
50 g salt
1 stilk krondill
½ bunt dill
1 dl seterrømme
1 dl majones
1 klype kajennepepper
1 agurk
Saften av ½ sitron
Kaldpresset olivenolje

La de levende krepsene gå i et kar med rennende, kaldt vann i 1-2 døgn for å tømme seg.
Kok opp vann med salt, krondill og stilkene av dillkvasten. Spar duskene på dillen til røren.
Ha krepsene i den kokende laken i ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøl dem i kaldt vann.
Sil kokekraften og kjøl ned litt av den.

Pill krepsehalene, og spar de to fineste halene til pynt. Hakk resten av krepsehalene grovt, og bland dem med hakket dill, rømme og majones. Smak til med salt og litt kajennepepper.

Skjær halve agurken i pene biter. Kjør resten av agurken i en blender, og sil agurkmassen gjennom en finmasket sikt eller et klede så du får en helt ren, grønn saft. Bland agurksaften med litt av den avkjølte kokelaken fra krepsene. Smak til med litt sitronsaft og god, kaldpresset olivenolje.

Fordel krepserøren i to skåler. Vend agurkbitene i agurksaften og hell det over røren. Topp med en krepsehale. Servér gjerne med smørstekt surdeigsbrød.

Bold Title

bottom of page