top of page

Ferskt kjøtt med løksaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g okse høyrygg
3 ltr vann
1 ss salt
4 gulrøtter
1 sellerirot
400 g poteter

5 g smør
1 rødløk, i biter
5 g mel
1 skvett fløte
Sukker og eddik

Ha kjøttet i en kjele med vann og salt. Kok opp og skum av fettet. Tilsett gulrøtter og sellerirot. Kok kjøttet til det er helt mørt, 1 1/2 - 2 timer. Skrell poteter og tilsett dem mot slutten av kokingen.
Smelt smør i en kjele. Tilsett løk og mel. Rør rundt og spe med 5 dl av kokekraften. Tilsett en skvett med fløte og smak til med sukker og eddik.
Del kjøttet i biter. Servér på tallerken med gulrøtter, sellerirot og poteter. Hell noe saus over kjøttet og servér kokekraften ved siden av som suppe.

Bold Title

bottom of page