top of page

Ferksvannskreps med skvallerkålsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

16 nykokte, skrelte krepsehaler
2 l skvallerkål
1 løk
3 ss smør
2 ss hvetemel
2 l krepsekraft
2 dl fløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts revet muskatnøtt

Hakk skvallerkålen grovt, og finhakk løken. Smelt smøret og fres løken myk og blank. Rør inn melet. Slå på vannet og la det koke opp under omrøring. Tilsett skvallerkål og fløte, og la det koke i 6-8 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Servér med lynstekte krepsehaler på toppen.

Vinanbefaling: Pieropan Soave Classico Calvarino, Veneto, Italia

Bold Title

bottom of page