top of page

Fassoulada - gresk bønnesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

250 g hvite bønner, bløtlagt over natten
1 løk, i tynne skiver
2 stilker stangselleri, i tynne skiver
2 gulrøtter, i tynne skiver
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
3 hvitløkfedd, finhakkede
1 ss timian, finhakket
2 dl virgin olivenolje

3 ss bladpersille, hakket
Salt og pepper

Hell bønnene i kjele og dekk dem med vann. Kok opp og la dem koke i 5 min. Hell av vannet. Hell på 0,8 liter vann og kok opp. Ha i alle de andre ingrediensene bortsett fra bladpersillen.
Kok under lokk til bønnene er møre, ca 60 min. Rør inn bladpersillen og smak til med salt og pepper.

Serveres med godt brød, oliven og eventuelt en enkel salat.

Bold Title

bottom of page