top of page

Farsert orrfugl med pistasj­nøtter og syltede nyper

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8-10

Farsert orrfugl
450 g orrfuglbryst i biter
3 ts salt
300 g kald fløte
120 g confitert orrfugllår i store biter (Se oppskrift på
confitert stokkand side 48 eller bruk bacon i terninger)
50 g salte pistasjnøtter
nyperoseblader

Syltede nyper
1 kg faste, fine nyper
1 1/2 dl eddik, 12%
5 dl vann
500 g sukker
5 nellikspiker
1 liten bit hel ingefær
1 liten bit hel kanel

Farsert orrfugl
Kjør brystkjøttet med salt i en hurtig­mikser. Spe med kald fløte i en tynn stråle til en jevn masse. Rull ut 3-4 lag med plast­folie til et ark på
ca. 35 x 35 cm. Fordel farsen utover i et ca. 30 cm bredt og ca. 20 cm tykt lag. Legg strimler av lårkjøtt eller bacon på langs midt på. Dryss nøttene over. Brett den ene siden av farsen over til en avlang pølse med lårkjøtt i midten og et jevnt, tykt lag farse rundt. Rull det godt sammen, ev. med mer folie rundt. Klem sammen endene av folien uten å lage luftlommer og stram skikkelig godt ved å vri folien på hver side. Dekk med mer folie så pølsen
blir stram og vanntett. Damp farsen i 45 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Fjern plasten og brun rullen i varm panne. Skjær den i skiver og servér med nyper og en salat med roseblader.

Syltede nyper
Rens nypene og pirk ut frøene ­gjennom ­hullet etter blomsterfestet.
Skyll dem godt og renn av. Kok opp resten av ­ingrediensene og la det koke et par ­minutter. Legg nypene i den kokende laken og kok til nypene er møre, ca. 30 minutter. Ta dem opp og legg dem på et sylteglass.
Hell over laken og avkjøl. Sett på lokk og oppbevar kaldt.

Bold Title

bottom of page