top of page

Ertesuppe med jordskokk chips

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

Ertesuppe
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 middels stor potet
2 ss olivenolje
2 poser frosne selskapserter
8 dl grønnsaksbuljong
1 håndfull spinat, vasket og plukket
4 ss crème fraîche
Frisk timian
Salt
Sort pepper

Jordskokkchips og urter
6-8 jordskokker
Frityrolje
Røkt salt
Ertespirer
Frisk timian

Ertesuppe
Skrell og finhakk løk og hvitløk og potet og fres det i olivenolje i en middels stor gryte til grønnsakene er myke. Tilsett de frosne ertene og rør til ertene begynner å bli myke. Tilsett buljong, spinat, crème fraîche og finhakket timian. Kok opp og la det koke i 5 minutter. Kjør det til en glatt suppe med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Jordskokk chips
Varm oljen til rundt 160 °C. Skrubb jords-kokkene under rennende vann og skjær dem i fine strimler eller skiver. Friter jords-kokkene til de gylne og sprø. Dryss over røkt flaksalt mens de er varme. Topp suppen med sprø jordskokkchips, ertespirer og timian.

Bold Title

bottom of page