Engawa nigiri av
villkveite og strandkål
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Engawa nigiri
2 strimler fettrand av fersk kveite
2 dl soyasaus
1 dl mirin eller sake
2 ss rørsukker
Wasabi
Strandkålskudd og blomster
Ris
2 dl sushiris av god kvalitet
1 dl riseddik
1 ss fint salt
3 ss sukker
Engawa nigiri
Kok opp soyasaus, mirin og rørsukker i en liten kjele og reduser til en tykk teriyakisaus.
Skjær kveitebitene i ca. 8 cm lengder som passer til risputene. Smør litt wasabi på undersiden av fisken, og legg fisken på risputen. Bruk en gassbrenner og svi kveiten kjapt på toppen.
Pensle teriyakisaus på toppen av kveiten og pynt med strandkålskudd og blomster.
Ris
Skyll risen i kaldt, rennende vann i 5 minutter. Renn av og gjenta 2 ganger til. Kok opp risen i en kjele med 3 1/2 dl kaldt vann. Sett på lokk, skru ned varmen og la det syde i 15 minutter. Trekk kjelen av platen og la stå med lokk i 10 minutter. Ta av lokket og la risen dampe av i 10 minutter. Bland riseddik, salt og sukker. Hell det over risen og vend det forsiktig inn. Avkjøl til romtemperatur og form avlange risputer.
Visste du?
Her bruker vi den ytterste fettranden ved finnene. Det er et stykke vi oftest kaster, men i Japan er det høyt verdsatt og brukes gjerne i sushi.
Vinanbefaling: Birgit Eichinger Ried Gaisberg Grüner Veltliner, Niederösterreich, Østerrike