Elgbiff med løk
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 biffer á 200 g (indrefilet, ytrefilet eller mør flatbiff)
500 g sopp (gjerne skogssopp)
2–3 epler
evt litt sukker
3 ss smør
Salt og pepper
Saus:
150 g sjalottløk
3 ltr elgkraft
3 dl rødvin
Evt maizena
Biff: Brun biffene på begge sider i stekepanne. Stek dem så i ovn ved 150°C til blodsaft pipler ut. Da er biffen medium stekt.
Saus: 50 g sjalottløk kuttes i biter og freses i en kjele. Tilsett rødvin og kok sausen ned til halv mengde. Tilsett elgkraft og la det koke ned til 4 – 5 dl. Smak til med salt og pepper. Jevn evt med maizena.
Garnityr: Skrell eplene, stikk ut kjernene og skjær frukten i ringer. Stek ringene i stekepanna du brunet kjøttet i. Smak evt til med litt sukker. Soppen deles i mindre biter som stekes gylne i smør. Legg til side. Skrell, skiv og stek resten av løken gyllen i det samme smøret.
Servering: Legg en biff på hver tallerken og topp med myk løk. Epleskivene stables til et tårn. Drypp saus rundt.