top of page

Elgbiff med kantareller

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Saus:
100 g sjalottløk
Smør
1 dl portvin
1 dl rødvin
4 pepperstenger eller 1 ss hel svart pepper
3 ltr elgkraft

800 g flatbiff av elg, gjerne kalv

400 g kantareller
4 store poteter
4 ss olivenolje
Salt og pepper
400 g snittebønner

1 dl melk (kan sløyfes)

Saus: Fres hakket sjalottløk i 1 ss smør. Tilsett portvin, rødvin og pepper og la det koke inn til halv mengde. Tilsett elgkraft og la det koke inn til 5–6 dl. Sil sausen og fjern pepperstenger/pepperkorn. Pisk 1 ss smør inn i sausen like før servering. Er sausen tynn, jevn med brun maizena.
Biff: Skjær kjøttet i to store biffer. Brun biffene i stekepanne og stek dem i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile.
Grønnsaker: Kantarellene renses og stekes gylne i 1 ss smør. Potetene vaskes godt. Behold skallet på. Skjær potetene i 1 cm tykke skiver og stek dem i olje i en langpanne eller ildfast form ved 200°C til de er gylne. Smak til med salt og pepper. Bønnene snittes i strimler på langs og surres i en kjele med litt vann og 1 ss smør.
Servering: Melken kokes opp og piskes kraftig mens den er varm. Melkeskummet er pynt (kan sløyfes). Biffene deles i to, helst mot fibrene. Stable potetskiver og bønner oppå hverandre på tallerkenen. Kjøttet legges på toppen med den rosa siden opp. Kantareller og saus fordeles rundt. Pynt eventuelt med melkeskum. Pepperstengene gjør seg også som pynt. Brukte du hele pepperkorn, bør disse fjernes før servering.

Bold Title

bottom of page