top of page

Elg Wellington

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

500 g ytrefilet av elg
300 g renset skogsopp
1 stilk timian
3 plater butterdeig
4 store skiver parmaskinke
2 eggeplommer
1 ss vann
1 klype salt
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Pakk elgfileten stramt i tre lag plastfolie for å holde formen.
Sett kjøttet kaldt over natten. Fjern folien og brun kjøttet raskt
på alle sider. Ta kjøttet opp av pannen og avkjøl det.
Finhakk soppen og stek den i varm panne med litt olivenolje,
timian, salt og pepper til den begynner å slippe væske.
Fortsett å steke den på høy varme i ca. 10 minutter til all overflødig
fuktighet har fordampet, og du sitter igjen med en soppmasse
(kjent som duxelle). Ta duxellen opp av pannen og avkjøl.
Kjevl butterdeigen til et rektangel, ca. 1/2 cm tykt og stort nok til å dekke kjøttet. Sett deigen i kjøleskapet. Legg et stort ark plastfolie på arbeidsbenken,
og legg fire skiver parmaskinke i midten.
La dem overlappe hverandre så de danner en firkant.
Fordel duxellen jevnt over skinken.
Krydre kjøttet med salt og pepper og legg det på toppen av soppen.
Rull skinken over kjøttet ved hjelp av plastfolien
og fest folien så du får en stram og fin rull.
Rør sammen eggeplommer, vann og salt, og pensle butter­deigen
på den ene siden. Fjern folien fra kjøttet, og pakk deigen rundt det.
Skjær bort ev. overflødig deig. Pensle deigrullen med ­egge­blandingen
igjen, dekk til med folie og sett rullen kaldt i minst 30 minutter.
Lag små snitt i deigen i ønsket mønster slik at dampen kan
slippe ut. Pensle med litt mer av eggeblandingen, og stek kjøttet
på 200° C i 15-20 minutter til butterdeigen er gyllenbrun.
La det hvile i 10 minutter før du skjærer opp kjøttet.
Servér med en kraftig rødvinssaus og grønnsaker som passer til vilt.

Vinanbefaling: Lange Pinot Noir Reserve, Oregon, USA

Filet Wellington er en klassiker fra 1900-tallet, og Gordon Ramsay hentet den frem igjen og gjorde den kjent over hele verden. Vår versjon er med elg.

Bold Title

bottom of page