Eldhusrøkt pølse
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Teriyakisaus:
4 sjalottløk
1 chili
50 g ingefær
1/2 hvitløk
2 limeblader (evt litt revet limeskall)
1 ss olivenolje
2 dl soyasaus
2 dl soyasaus, søt
Sukker
1 ss riseddik (kan sløyfes)
1 ss arrowrot (jevning, maizena kan brukes)
600 g mandelpotet
100 g smør
1 vårløk
Salt og pepper
800 g gårdspølse
Start med sausen. Den kan lages på forhånd og varmes før servering. Finhakk alle grønnsakene og fres dem blanke i olje. Tilsett begge soyasausene, sukker og evt riseddik. La sausen småkoke. Bland arrowrot med litt vann og rør den inn i sausen. Sausen må ikke koke mer nå! Rør godt og sil sausen.
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene, rør inn smør og vend inn strimlet vårløk.
Skjær pølsene i rause biter, snitt skinnet med en kniv og stek dem i stekepanne. Smak til med salt og pepper.