top of page

Due med linser og eplekompott

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

100 g sjalottløk
3 dl portvin
3 ltr duekraft
50 g smør

300 g linser
1 gulrot
1 liten løk
Salt og pepper

8 duebryst

2 epler
1 ss sukker

200 g gåselever
Olivenolje til steking
Noen salvieblader

Saus: Skrell og hakk sjalottløken og fres den myk i en kjele. Tilsett portvin og kok den inn til det halve. Ta av 3 dl kraft, hell resten i kjelen og la sausen koke inn til 5–6 dl. La noen salvieblader koke med mot slutten av koketiden. Sil bort alt det faste og rør inn smøret.
Grønnsaker: Legg linsene i vann over natten. Lag terninger av gulrot og løk og fres dem i smør. Tilsett linsene. Hell over 3 dl duekraft og la alt putre til alt er mørt, ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Duebryst: Flå brystene. Pensle dem med smør, krydre med salt og pepper og stek dem i ovn ved 200°C i 8 minutter. La kjøttet hvile.
Garnityr: Skjær 1/2 eple i løvtynne skiver og stek dem i ovnen på 100°C til de tørker. Resten av eplene skrelles og deles i grove biter. Kok bitene i litt vann og sukker til blandingen får syltetøykonsistens.
Gåselever: Varm olivenolje i en stekepanne. Legg noen salvieblader oppi som smakssetter. Ta vare på bladene, de blir sprø og skal brukes til pynt. Del gåseleveren i 4–8 biter og varm den raskt i oljen. Den skal bare bli varm.
Servering: Legg linseblanding på tallerkenen. Duebrystet skjæres i skiver og legges over. Topp med gåselever, eplebiter og en epleskive. Sausen fordeles på og rundt kjøttet. Pynt med salvieblader.

Bold Title

bottom of page