Due med aubergine og artisjokk
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
100 g sjalottløk
Olje og smør til steking
3 dl sherry
3 ltr duekraft
50 g smør
4 duebryst
1 aubergine
1/2 fedd hvitløk
Salt og pepper
2 artisjokker
1 ss tyttebær
Saus: Skrell og hakk sjalottløken og fres den myk i en kjele. Tilsett sherry og kok den inn til det halve. Hell over kraft og la sausen koke inn til 5 – 6 dl. Sil bort alt det faste og rør inn smøret.
Duebryst: Skjær ut brystfiletene og stek dem som biffer i ca 3 minutter på hver side. La kjøttet hvile.
Grønnsaker: Del auberginen i terninger og stek dem i smør sammen med presset eller finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Artisjokken skrelles og kuttes i terninger. Stek terningene i smør til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper.
Servering: Legg aubergineterninger på tallerkenen med duebryst oppå. Sausen fordeles i striper. Artisjokker og tyttebær anrettes rundt. Kokte grønnsaker og poteter smaker godt til denne retten.