Dim sum med chilimajones
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Vanskelig
Tid: 45 minutter
400 g svinekjøttdeig
2 ss soyasaus
1 cm ingefær, revet
1 ts sesamolje
½ grønn chili, finhakket
1 ts sesamfrø, ristet
1 dl kokende vann
2 ½ dl hvetemel
1 egg
½ ts salt
3 dl solsikkeolje
1 ss srirachasaus
1 lime, saften
Rør sammen svinekjøttdeig, soyasaus, ingefær, sesamolje, grønn chili og sesamfrø. Kjør kokende vann og mel til en jevn deig i en hurtigmikser.
La den hvile i 15 minutter. Kjevle ut deigen ca. 2 mm tykk. Stikk ut sirkler og legg en skje kjøttdeig på hver. Pensle med litt vann og klem deigen sammen så det blir helt tett. Visp sammen egg og salt og spe med olje, smak til med limesaft og srirachasaus. Damp dumplingene i ca. 10 minutter i en bambusdamper og server med chilimajones.