top of page

Den mørke, sunne gryte
med te og krydderkokt bibringe med soyabønner

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

15 porsjoner

Ingredienser:

5 kg bibringe av okse
2 ss mel
Olje til bruning

5 løk i båter
5 hele hvitløk i skiver
1 tomme ingefær i skiver
2 små sellerirot, i små biter
3 fennikel i små biter
7 stjerneanis
2 kanelstenger
2 ss fennikelfrø

1 dl darjeeling te i løsvekt (eller en annen aromatisk type te)
Ca 2 l vann

Dryss mel over kjøttbitene. Brun kjøtt­bitene i en varm panne med olje. Stek litt av gangen. Kjøttet trenger ikke være helt brunet på alle sider, men konsentrer deg om en side, som blir ordentlig brun (det er nesten umulig å svi kjøttet… .). Kok ut pannen nå og da med vann, hell steke-sjyen rett over i en romslig gryte. Ha i resten av ingrediensene i gryten.

Kok opp vannet i en tekoker. Hell det varme vannet over teen. La det trekke i 3 minutter. Sil teen rett i den store kjelen.

Kok opp gryten og skum av. Skru ned varmen og sett på lokk. La gryten småkoke i 2–3 timer, eller til kjøttet er mørt. Ta av lokket og kok gryten videre til sausen så vidt tykner.


Honningbakte rotgrønnsaker
Ingredienser:

5 små persillerøtter
5 små gulrøtter
Olivenolje
Salt
Honning

Skrell rotgrønnsakene og del i biter.
Ha dem over i en ildfast form.
Bland godt med olivenolje, salt og rikelig med honning.
Bak møre på 200 °C i ovnen.


Grønn potetmos med eggeplommer
Ingredienser:

2,5 kg poteter, skrelte
2,5 dl olivenolje
5 dl h-melk
1 god bunt fersk gressløk, hakket
12 eggeplommer
Salt
Kok potetene møre. Hell av vannet og mos dem. Ha olje og melk i en gryte. Kjør inn gressløken med en stavmikser. Ha i eggeplommer og bland godt. Hell blandingen over potetmosen og bland godt. Smak til med salt.

Obs – ikke la potetene koke etter du har hatt i eggeblandingen. Om du forbereder på forhånd, lag klar blandingen og kok potetene, men ikke bland det sammen før det skal serveres.

Bold Title

bottom of page