Deer jerky
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g flatbiff av hjort
20 g salt
40 g sukker
1 ts kvernet pepper
1 ts kvernet einebær
1 ts tørket timian
4 ss worcestershiresaus
Skjær kjøttet i ca. 2 mm tynne skiver. Bland krydder, og worcestershiresaus, og hell det over kjøttet. Marinér det over natten i kjøleskapet. Heng kjøttet og kaldrøyk det i ca. 4-6 timer. Har du ikke røykeskap, kan du legge kjøttet på bakepapir i en langpanne i ovnen. Varm en håndfull røykespon i en liten gryte til det begynner å ryke. Sett fyr på det og dekk til gryten med det samme så flammene slukner. Sett gryten i ovnen og lukk ovnsdøren. Gjenta hvis du ønsker mer røyksmak. Sørg for god utlufting på kjøkkenet og skru av røykvarsleren. Når kjøttet er røkt, tørkes det på 50 °C i 3-4 timer med ovnsdøren på gløtt. Jo lengre kjøttet får tørke, jo lengre holder det seg, men smaken og konsistensen er best når det ikke er helt tørt.
Vinanbefaling: Dom. des Entrefaux Crozes-Hermitage, Nord-Rhône, Frankrike