top of page

Crispy kylling med plommesaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 stjerneanis
2 biter kassiakanel
100 g sichuan pepperkorn
4 små røde chili, tørkede
125 ml havsalt
1 kylling, frittgående

4 ltr olje, vegetabilsk

Plommesaus:
500 g palmesukker, knust
100 ml vann
100 ml fiskesaus
100 ml tamarind
10 plommer
100 ml hoisinsaus (også kjent som plommesaus eller pekingandsaus)

Sitronbåter

Tørrist stjerneanis, kassiakanel, sichuanpepper og chili i en tykkbunnet kjele inntil de avgir en markant lukt. Bland i salt og mal til et fint pulver enten i en krydder- eller kaffekvern. Tørk kyllingen, og gni den grundig inn med de malte krydderne.
Gjør i stand en dampkoker og damp kyllingen over småkokende vann i 30-40 min. Når den er ferdig dampet, ta den ut og la den kjølne til romtemperatur. Du vil se at krydderne tørker og gir en hard overflate, noe som er vesentlig før steking. Dette kan gjøres på forhånd.
Varm olje i en stor wok, del kyllingen i to og stek til skinnet er sprøtt. Avrenn på tykt kjøkkenpapir.
Plommesaus:
Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele til sukkeret smelter. La sukkeret karamellisere seg. Ha i fiskesaus og tamarind. Tilsett plommer og hoisinsaus, og kok til plommene frigir saften sin. Kok sausen inn til en honninglignende konsistens. Blandingen skal ha en søt smak, litt syrlig og salt. Sil sausen med en kjøkkensil for å lage en rød, fyldig saus. Når sausen varmes opp kan noen skiver med fersk plomme tilsettes i sausen om man ønsker det.
Serveres ved å kutte kyllingen i seks biter som plasseres på et serveringsfat. Hell over en skje saus. Servér salt og pepperblandingen ved siden av. Garnér med sitronbåter/kløfter.

Bold Title

bottom of page