Coq au vin
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kylling, ca 2 kg, delt i 10 serveringsstykker
Salt og pepper
6 ss hvetemel
1 ss olje
20 g smør
24 små sylteløk, skrelt
200 g bacon i terninger
24 små sopp, friske
7 1/2 dl rød burgunder
2 laurbærblad
1 timiankvist eller rosmarin
8 persillekvister
3 hvitløksbåter, skrelte
12 små gulrøtter
800 g poteter
1-2 dl melk
Litt smør
Krydre kyllingbitene med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige melet.
Varm oljen i en stor gryte (6 ltr) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider. Hell over vin og ha i laurbærblad, timian, persille, hvitløk, La alt få koke opp og småkoke videre ca 20 min. Rør forsiktig i gryten av og til.
Kok gulrøtter og poteter møre. Mos poteter med melk og smak til med salt og pepper. Vend gulrøtter i litt smør.
Tilsett soppblandingen og la det koke i 5 min.
Ta opp kyllingbitene med en hullsleiv. Sil grønnsaker fra sausen og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner.
Tradisjonelt brukes hane isteden for kylling og serveres med krutonger.