Consommé med reinsdyr
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl rødvin
6 dl klar viltkraft
300 g kantareller, børstet og renset
1 ts salt
50 g tranebær
Rosmarin, frisk
400 g reinsdyrfilet
Grønn pepper og salt
400 g små poteter
1 ts olivenolje
Salt og pepper
4 skiver med Norvegiaost
Kok ned rødvin til halvparten i en kjele. Tilsett viltkraft og ha i soppen. Kok opp og smak til med salt. Hold suppen varm.
Gni kjøttet inn med pepper, salt og brun det på alle sider. Viderestek i ovn på 180 °C i 3-4 min. La kjøttet få hvile 5 min før det serveres.
Vask poteter godt og kutt i biter, ha dem over i en ildfast form smurt med olje. Strø over salt og pepper. Stek potetene i 10 min i ovn på 200 °C. Ta dem ut og vend. Legg på ost og stek 10 min til.
Kok opp suppen og ha i tranebær og 1 ts finhakket rosmarin. Fordel i fire suppeskåler. Ha i en bit med reinsdyrkjøtt og poteter. Servér straks.