top of page

Consommé - Klar oksesuppe med rotgrønnsaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

3 l kald oksekraft
500 g kjøttdeig
2 eggehviter
2 gulrøtter
¼ selleri
1 løk
1 bunt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
6 pepperkorn

Ha oksekraften i en kjele. Hakk grønnsakene og finhakk urtene. Pisk eggehvitene lett og bland eggehviter, kjøttdeig, grønnsaker, urter og krydder. Ha det i kjelen med den kalde kraften. Varm den langsomt opp til kokepunktet mens du rører et par ganger. Så snart eggehvitemassen har satt seg, er det viktig å ikke røre for mye. La kraften surre på svak varme i en times tid. Ta kjelen av varmen og avkjøl buljongen. Sil den gjennom en sil fôret med kjøkkenhåndkle. Poenget med denne suppen er å vise hvor klar man har klart å få den. Den kan serveres som den er, men kan også toppes med urter, grønnsaker og lignende. Vi har brukt gulrøtter i forskjellige farger og formet dem som små blomster. De har kokt med de siste minuttene og gir litt å bite i uten å ødelegge klarheten i suppen.

Consomme er en klaret kraft. Man bruker en blanding av eggehvite og kjøttdeig til å klarne kraften med.
Når eggehviten og kjøttdeigen varmes til kokepunktet, stivner de og binder alle «urenheter» til seg. Dette gir en eksklusiv, ren, glassklar og kraftig buljong.

Bold Title

bottom of page