Chilistekt svinefilet med italiensk potetkake
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Potetkake:
5 store bakpoteter
200 g parmesanost
2 ss basilikum, finstrimlet
1 ss maizenamel
Salt og pepper
2 pk baconskiver eller italiensk pancetta
600 g svinefilet
1 ss smør
2 ss Santa Maria chili explosion
3 paprikaer i brede strimler
1 ss olje
1 ss eddik
12 oliven
1 dl yoghurt
1 ts karri
1 ss honning
1 ss sitronsaft
Urter til pynt
Skrell og rasp poteter og parmesanost grovt. Bland poteter, ost, basilikum og maizenamel i en bolle. Smak til med salt og pepper. Kle en brødform med baconskiver. Press væsken fra potetblandingen og fyll i formen. Brett over baconskiver så det dekker potetblandingen. Legg bakepapir på formen med vekt over. Stek midt i ovn på 185 °C i ca 60 min. La kjølne i kjøleskapet i minst 2 timer. Kutt opp kaken i biter og grill dem evt lett i grillpanne eller varm i ovn.
Brun svinekjøttet i smør på alle sider. Krydre med salt og chilikrydder. Stek ferdig i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 65 °C. La kjøttet hvile på lun plass i ca 20 min før det serveres.
Grill paprikastrimler og bland med olje, eddik og oliven. Pisk sammen yughurt med karri og honning. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Anrett potetkake med kjøtt, paprikasalat og saus. Pynt med urter og servér.
Fyll gjerne svinefileten med aprikoser og svisker før tilberedning.