top of page

Chilipølser

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

20

2,5 kg magert svinekjøtt
500 g svinefett
2,5 dl rødvin
3 ss balsamico
1 løk, hakket
4 hvitløkfedd, hakket
1 rød chili, hakket
2 ss sukker
3 ss frisk rosmarin, hakket
1 ss salt
3 ss paprikapulver

1-2 meter svin- eller lammetarm

Kutt opp kjøtt og fett i passe biter og kværn det grovt.
Ha vin, balsamico, løk, hvitløk, chili og sukker i en kjele og kok sammen til det begynner å tykne. Bland i rosmarin, salt og paprikapulver i kjelen og avkjøl. Bland sammen krydderblandingen med deigen, gjerne i kjøkkenmaskin.
Sett svinetarmen på pølsehornet og fyll tarmen med deigen. Knyt den fylte tarmen i begge ender og prikk hull i med en tannpirker. Vri tarmen noen ganger slik at du får så lange pølser som du ønsker.

Servér med en grønn salat og couscous! Tern opp forskjellige grønnsaker og vend i couscousen. En kald mangoketsjup med litt yoghurt i demper chilismaken noe.
Ekstratips:
Prøv å bytte ut en del av svinekjøttet med oksekjøtt. Det gjer pølsene en kraftigere smak.

Bold Title

bottom of page