top of page

Chilikrabbe à la Singapore

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 kg krabbe, fersk, kjøttfull

4-6 røde og grønne chili, friske
2 ts hvitløk, knust
2 ts ingefær, finskåret frisk

1 1/4 dl peanøttolje eller vegetabilsk olje

1/2 dl tomater, hakkede
60 g sukker
2 ts salt
100 g ananas, i biter
2-3 ss vårløk, hakket
Friske urter til pynt

Del krabbekjøttet i store biter, kast bukskjold og pave. Skyll lett i kaldt vann og la renne godt av.
Åpne chiliene, skrap ut frøene og grovhakk kjøttet. Ha det i en mikser eller morter og mal til en pasta sammen med hvitløk og ingefær.
Varm opp en meget stor kjele eller wok og ha i olje. Legg krabbekjøttet i og rørestek over sterk varme ca 6 min. Skyv det over til den ene siden av pannen og ha i chiliblandingen. Rørestek videre i 1 min, bland så med krabbekjøttet.
Rør tomater, sukker og salt samme med litt kaldt vann. Gi et oppkok og rør inn de andre ingrediensene sammen med ananas. Småkok et par min og tilsett vårløk. Pynt med friske urter.

Bold Title

bottom of page