top of page

Carpaccio med hummer og sjøkreps

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Carpaccio
1 stor rå hummerhale eller 2 små
4 rå sjøkrepshaler
1 ss gelatinpulver
1/2 dl vann

Majones med søl
40 g søl
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
Saften av ½ sitron
2 dl solsikkeolje
Havsalt
Pepper

Fritert kapers
1 glass store kapers
4 dl nøytral olje

Til servering
30 g salattang

Carpaccio
Rens skalldyrene og ta ut tarmen med en pinsett. Bløt opp gelatinpulveret i vann i en kopp og la det svelle i 10 minutter. Sett koppen i varmt vann så gelatinen smelter. Legg et stykke plastfolie på benken. Legg hummer og sjøkreps lagvis med smeltet gelatin imellom. Rull skalldyrene sammen til en stram pølse og sett den i kjøle­skapet til gelatinen er stivnet.

Majones med søl
Søl er en type tang med en
flott lilla farge. Den fås kjøpt
tørket blant annet på nettet.
Ha søl, eggeplommer, sennep
og sitronsaft i en bolle og visp det ­sammen. Spe forsiktig med oljen
i en tynn stråle mens du pisker
kraftig slik at majonesen tykner.
Smak til med salt og pepper.

Fritert kapers
La kapersen renne godt av. Friter dem i nøytral olje til kapersen er sprø.

Bold Title

bottom of page