Carpaccio med hummer og sjøkreps

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Carpaccio
1 stor rå hummerhale eller 2 små
4 rå sjøkrepshaler
1 ss gelatinpulver
1/2 dl vann
Majones med søl
40 g søl
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
Saften av ½ sitron
2 dl solsikkeolje
Havsalt
Pepper
Fritert kapers
1 glass store kapers
4 dl nøytral olje
Til servering
30 g salattang
Carpaccio
Rens skalldyrene og ta ut tarmen med en pinsett. Bløt opp gelatinpulveret i vann i en kopp og la det svelle i 10 minutter. Sett koppen i varmt vann så gelatinen smelter. Legg et stykke plastfolie på benken. Legg hummer og sjøkreps lagvis med smeltet gelatin imellom. Rull skalldyrene sammen til en stram pølse og sett den i kjøleskapet til gelatinen er stivnet.
Majones med søl
Søl er en type tang med en
flott lilla farge. Den fås kjøpt
tørket blant annet på nettet.
Ha søl, eggeplommer, sennep
og sitronsaft i en bolle og visp det sammen. Spe forsiktig med oljen
i en tynn stråle mens du pisker
kraftig slik at majonesen tykner.
Smak til med salt og pepper.
Fritert kapers
La kapersen renne godt av. Friter dem i nøytral olje til kapersen er sprø.