Byggrynsrisotto med plommer og røkt andebryst
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Byggrynsrisotto
4 dl middagsbygg/byggris
1 finhakket sjalottløk
Smør eller olje til steking
6 dl hønsebuljong
4 ss smør
1 dl revet parmesan
Salt og pepper
Andebryst
2 andebryst
40 g røkespon
Salt og pepper
Plommer
4 plommer
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
3 ss vann
1 ss olivenolje
Soppsaus
2 finhakkede steinsopp
1 finhakket sjalottløk
1 kvast timian
2 dl fløte
1 dl melk
Surr byggryn og løk i litt smør eller olje i en kjele. Ha over buljong og kok over svak varme til grynene er myke, og væsken er kokt inn. Rør inn smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.
Andebryst
Rut fettet, og krydre med salt og pepper. Brun brystene i tørr panne med skinnsiden ned til fettet er sprøtt. Tenn på røkespon og la det ta godt fyr. Slukk flammene og ha røkespon i ovnen sammen med brystene. La det stå i ca. 30 minutter. Ta ut røkespon og stek andebrystene på 180 °C til en kjernetemperatur på 56 °C.
Plommer
Skjær plommene i tynne skiver, helst på påleggsmaskin. Kok opp eddik, sukker og vann og hell det over plommeskivene. Form dem til små blomster.
Soppsaus
Stek sopp og løk mykt i en liten kjele. Tilsett timian, fløte og melk, og la det koke i 5-6 minutter. Kjør det til en jevn saus. Jevn om nødvendig med litt maisenna til tykkere konsistens.