top of page

Byggryns risotto med spinat og grillede grønnsaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 45 minutter

Grillede grønnsaker:
1 bunt grønne asparges
150 g brokkolini
100 g lilla rosenkål, plukket i blader
3 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
Salt og nykvernet pepper

Byggrynsrisotto:
150 g byggryn
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss timian, finhakket
1 ss rosmarin
1 laurbærblad
1 håndfull spinat, finhakket
8 dl kyllingkraft
2 dl tørr hvitvin
50 g revet parmesan
1 håndfull spinat, revet
2 ss crème fraîche
2 ss olje til steking
Salt og pepper

Grillede grønnsaker:
Fyr opp i grillen så den er skikkelig varm. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste delen av aspargesen og brokkolinien. Plukk bladene av rosenkålen. Ha grønnsakene i kokende vann i 1 minutt. Avkjøl dem i kaldt vann så de beholder grønnfargen. Spar på kokevannet. Bland resten av ingrediensene til en vinaigrette og vend grønnsakene i den. Grill grønnsakene kjapt på grillen så de får en fantastisk grillaroma, eller stek dem i pannen. La dem stå lunt til de skal brukes.

Byggrynsrisotto:
Kok byggrynene i grønnsaksvannet i 3 minutter. Sil av kokevannet og la grynene renne av mens du vasker kjelen. Surr løk, hvitløk og urter i litt olje til løken er blank. Tilsett byggrynene og finhakket spinat, og fres det i noen minutter. Spe med kyllingkraft og hvitvin, og la det koke i 10 minutter til grynene er møre, men fortsatt har en litt fast kjerne. Smak til med salt og pepper. Rør inn revet parmesan, revet spinat og crème fraîche til slutt. Skjær de grillede grønnsakene i mindre biter. Fordel byggottoen på 4 tallerkener og topp med grønnsakene og ev. litt revet parmesan.

Bold Title

bottom of page