top of page

Bresert svineside

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanseklighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 2 timer

1 side ribbe, uten svor
2 dl søt soyasaus
2 dl soyasaus
1 lime, saften
1 cm ingefær, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 grønne epler
1 pt koriander
2 ss baconcrisp, grovhakket
eller puffet svor

Legg kjøttet i en langpanne. Bland søt soyasaus, soyasaus, limesaft, ingefær, hvitløk og chili.
Hell blandingen over kjøttet så det dekker. Stek ribben på 150 grader i ca. 1 ½ time. Avkjøl kjøttet i blandingen. Skrell eplene og skjær noen tynne skiver av dem. Dypp dem i kokende vann, og avkjøl dem i isvann. Kok resten av epleavskjæret til det er mørt og mos det. Fyll epleskivene med eplemos og brett dem sammen som en stjerne. Topp retten med koriander og baconcrisp.

Vintips!
Øl er selvskrevet her. Men også tysk Riesling med litt munnvekt.
Fra Franken og Rheingau, f.eks. Pinot Blanc, Pinot Gris og en Riesling med restsødme fra Alsace i Frankrike.

Bold Title

bottom of page