top of page

Brent purre med potetkrem og glaserte rekehaler

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Brent purre
4 store purreløk

Potetkrem
400 g mandelpoteter
50 g meierismør
2 ss kremfløte
1-2 ts dijonsennep
2 ss finhakket gressløk
Salt og pepper

Klaret smør med
lavendel og sitron
1 dl klaret smør
Brede skallstrimler av 1/2 sitron, gjerne økologisk
Lavendel
Sort pepper
400 g ferske reker

Brent purre
Kutt bort det grønne på purreløken. Grill purren på alle sider på direkte varme i omtrent 20 minutter eller til den er helt sort og kjernen er mør. Lag et snitt på langs i det ytterste skallet på purren, og åpne den forsiktig som en frakk. Skjær et snitt nederst mot roten og trekk ut innmaten. Del innmaten i mindre biter, og spar på det brente skallet til servering.

Potetkrem
Skrell potetene og kok dem møre i rikelig med vann. Sil av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Tilsett smør, kremfløte og dijonsennep, og pisk det til en glatt puré med en ballongvisp. Smak til med gressløk, salt og pepper.

Klaret smør med
Ha smør, sitronskall, lavendel og sort ­pepper i en kjele. Varm det forsiktig opp og la det trekke i 5 minutter. Pill rekene.
Ha potetpuréen i en sprøytepose og fyll det brente purreskallet med puréen. Vend reker og innmaten fra purren i det smaksatte smøret og servér.

Servér gjerne med grillet surdeigs­toast til.

Denne retten er inspirert av den klassiske franske potet- og purreløksuppen Vichyssoise. Dette er en litt morsom vri med brent purre fylt med mandel­potetkrem, servert med reker glasert i smør smakt til med lavendel og sitron.

Bold Title

bottom of page