top of page

Breiflabb med valmuefrø

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Portvinsaus (lang koketid):
100 g sjalottløk
Olje til steking
3 dl portvin
3 ltr okse- eller kalvekraft
50 g smør

700 g breiflabbfilet
1 ss valmuefrø
Salt og pepper
200 g gåselever
1 eple

Start med sausen: Skrell og finhakk sjalottløk og fres den myk i litt olje. Hell over portvin og kok den inn til det halve. Tilsett kraft og kok inn til mengden er 5–6 dl (dette kan ta noen timer, men er verdt det!). Sil bort løken og rør inn smør før servering.
Del fisken i serveringsstykker og vend dem i valmuefrø, salt og pepper. Stek bitene 3–4 minutter på hver side. Del gåseleveren i 4 stykker, krydre med salt og pepper og varm den raskt i tørr teflonpanne eller en jernpanne med litt olje. Skrell eplet og lag tynne strimler.

Bold Title

bottom of page