Breiflabb med rødbetrisotto
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Risotto:
2 rødbeter
4 sjalottløk
200 g risottoris
4 ss olivenolje
2 dl hvitvin
7 dl kyllingkraft eller vann
2 ss smør
50 g parmesanost, revet
600 g breiflabbfilet
Salt og pepper
Olje til steking
50 g pinjekjerner
1 dl olivenolje
1 sitron
Gressløk, frisk
Maldonsalt
Begynn med risotto. Kutt rødbeter og sjalottløk i små biter. Ha rødbeter, sjalottløk, ris og olje i en kjele. Varm opp til det freser godt. Hell i hvitvinen og la det koke inn mens det røres om hele tiden. Spe så med kylllingkraften. Kok til risen er mør, med en litt hard kjerne. Rør inn smør og parmesan rett før den serveres.
Del fisken i fire like store deler. Gni den inn med salt og pepper. Stek 3-5 min på hver side i en stekepanne med olje.
Bland pinjekjerner med olje, revet sitronskall og frisk gressløk. Smak til med litt salt og bruk som saus.