top of page

Breiflabb med blomkålpuré, blomkålsalat og mandelsmør

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

300 g breiflabbfilet
Nøytral olje til steking
1 blomkål
4 ss rapsolje
2-3 ss eplesidereddik
4 dl helmelk
200 g smør
1 dl mandler
Salt
Sukker

Rens breiflabben for hinner og krydre den lett med salt. Legg fisken i en ildfast form, drypp over litt
nøytral olje og dekk formen med aluminiumsfolie. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fisken og stek den i ovnen på 120 °C til den har en kjernetemperatur på 44 °C. Vask blomkålen og tørk den med kjøkkenpapir. Plukk av noen av de fineste, små bladene på siden. Skjær et tynt lag av blomkålhodet så du får rislignende korn. Mariner blomkålbladene og to håndfuller blomkålris i rapsolje, 1 ss eplesidereddik, salt og litt sukker. Hakk resten av blomkålen i grove biter og kok dem møre i melk og litt salt. Kjør det glatt i en blender med ca. 50 g smør. Smak til med salt og litt eplesidereddik, og hold pureen varm.

Ta fisken ut av formen og la den hvile i minst 10 minutter. Ha litt olje i en rykende varm stekepanne.
Tilsett resten av smøret og stek fisken bare på den ene siden. Øs smeltet smør over fisken. Ta fisken opp av pannen når smøret begynner å bli brunt, og la den hvile igjen. Ha mandler og en skvett eplesidereddik i smøret og rør i ca. 15 sekunder. Trekk pannen fra platen.

Del fisken i to og legg på to tallerkener. Anrett med blomkålpuré og blomkålsalat, og øs mandelsmøret over fisken. Pynt med urter som karse, sped plukksalat, dill, ertespirer eller brønnkarse.

Bold Title

bottom of page