Braisert lammeskank med sjampinjong
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 lammeskanker
Salt og pepper
Olje til steking
4 sjalottløk, i skiver
1 hvitløk, finhakket
4 dl rødvin
1 ltr kraft (eller 1 buljongterning og 1 ltr vann
1 kvast timian
1 laubærblad
8 sjampinjonger
4 vårløk
50 g spinat
50 g blåmuggost
Gni lammeskanker inn med salt og pepper. Brun dem godt på alle sider i olje i en jernkjele. Tilsett sjalottløk og hvitløk. Hell over rødvin og kraft. Tilsett krydderne og sjampínjong. Ha lokk på kjelen og kok opp. Sett hele kjelen i ovn på 180 °C. Braisér i ca 2 timer, eller til kjøttet løsner fra beinet. Ta kjøttet ut av kjelen og redusér væsken til den så vidt tykner. Varm opp skanken igjen ved servering.
Rens vårløk og varm den i gryte sammen med kjøttet.
Rens spinat. Stek den i olje, smak til med salt og pepper. Servér skanken i dype skåler. Riv over blåmuggost.