Braisert lammeskank med ratatouille
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 lammeskanker
3 dl rødvin
1 hel hvitløk
Frisk timian
1 1/2 ltr lammekraft
2 ss olivenolje
1 paprika, i biter
1 squash, i biter
1 aubergine, i biter
1 løk, i biter
1 boks tomater, hakkede
2 hvitløkfedd
1 ss frisk timian, hakket
Salt og pepper
Brun lammeskankene godt i stekeovn ved 225 ?C i ca 20 min. Ha dem over i en kjele med rødvin, hvitløk og timian. Kok inn vinen til ca 1/3 og tilsett kraften. Kok under lokk i ca 2 timer. Når skankene er møre, glaseres de i stekeovnen og holdes varme til servering.
Varm opp olje i en kjele og fres grønnsakbitene i 2 min. Ha i hakkede tomater, hvitløk og timian. Kok i 20 min. Smak til med salt og pepper.
Servér skankene med saus og ratatouille.
Servér gjerne med kokte grønnsaker og potetstappe til.