Borscht - Russisk rødbetsuppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Tid: 4 timer
600 g høyrygg
2 ss olivenolje
1 l oksekraft
1 boks hakkede tomater
½ hvitkål
3 laurbærblader
2 gulrøtter i skiver
4 rødbeter
3 poteter
2 løk
4 fedd hvitløk
1 ts chiliflak
1 ss eddik
1 ts sukker
Salt og nykvernet pepper
Rømme
Urter og spiselige blomster
Skjær høyryggen i grove terninger. Stek kjøttet i olivenolje til det er godt brunet. Dryss over salt og pepper. Hell oksekraften over og tilsett hakkede tomater, hvitkål i skiver og laurbærblader. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt, ca. 3 timer. Skum av med en skje underveis. Skjær gulrøtter, tre av rødbetene og potetene i terninger. Del løken i halve ringer og finhakk hvitløkfeddene. Stek løken i en stekepanne. Tilsett resten av grønnsakene, hvitløken og chiliflak og stek det til det har fått litt farge. Ha alt over i gryten og la suppen småkoke i en halvtime til. Smak med eddik og sukker. Riv en rå rødbete i suppen like før servering, og la det koke i noen minutter. Det frisker opp fargen på suppen. Server med urter og en skje rømme. Vi har pyntet med spiselige blomster og hatt litt rødbetesaft i rømmen.