Blomkålshawarma med granateple, tahini og pinjekjerner
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
45 min
1 dl sitronsaft, nypresset
3 ss smør, mykt
2 ss koriander, finhakket
1 ss kanel, malt
1 ss sumak, malt
2 ts spisskummen, malt
1/2 ts allehånde, malt
1 knivspiss muskatnøtt, nyrevet
1 knivspiss kardemomme , malt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 blomkålhode
1 dl tahini
2 ss granateplekjerner
2 ss flatbladpersille, finhakket
2 ss pinjekjerner, ristet
1 ss granateplesirup
1 ss roseblader, tørkede
Salt
Fyr opp grillen.
Rør sammen 2 ss sitronsaft med smør, koriander, kanel, sumak, spisskummen, allehånde, muskatnøtt, kardemomme og halvparten av hvitløken.
Fjern de små bladene på blomkålen, men ta vare på dem. Kok blomkålen i godt saltet vann til stilken så vidt er mør, ca. 8 minutter. Sil av vannet, og la blomkålen dampe av seg.
Gni blomkålen med kryddersmøret og legg den på grillen.
Stek den hardt på direkte varme i ca. 10 minutter. Det gjør ikke noe hvis den blir litt svidd.
Visp i mellomtiden resten av sitronsaften med hvitløken, tahini og 3 ss kaldt vann, og smak til med salt.
Drypp tahinisausen over blomkålen og dryss over granateplekjerner, persille og pinjekjerner.
Ha over granateplesirup og dryss rosebladene over før servering.