top of page

Blomkålshawarma med granateple, tahini og pinjekjerner

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

45 min

1 dl sitronsaft, nypresset
3 ss smør, mykt
2 ss koriander, finhakket
1 ss kanel, malt
1 ss sumak, malt
2 ts spisskummen, malt
1/2 ts allehånde, malt
1 knivspiss muskatnøtt, nyrevet
1 knivspiss kardemomme , malt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 blomkålhode
1 dl tahini
2 ss granateplekjerner
2 ss flatbladpersille, finhakket
2 ss pinjekjerner, ristet
1 ss granateplesirup
1 ss roseblader, tørkede
Salt

Fyr opp grillen.

Rør sammen 2 ss sitronsaft med smør, koriander, kanel, sumak, spisskummen, allehånde, muskatnøtt, kardemomme og halvparten av hvitløken.

Fjern de små bladene på blomkålen, men ta vare på dem. Kok blomkålen i godt saltet vann til stilken så vidt er mør, ca. 8 minutter. Sil av vannet, og la blomkålen dampe av seg.

Gni blomkålen med kryddersmøret og legg den på grillen.
Stek den hardt på direkte varme i ca. 10 minutter. Det gjør ikke noe hvis den blir litt svidd.

Visp i mellomtiden resten av sitronsaften med hvitløken, tahini og 3 ss kaldt vann, og smak til med salt.

Drypp tahinisausen over blomkålen og dryss over granateplekjerner, persille og pinjekjerner.
Ha over granateplesirup og dryss rosebladene over før servering.

Bold Title

bottom of page