Blodstekt okseindrefilet med krabbe og syltet gresskar
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl eddik
1 dl sukker
1 dl vann
1 kanelstang
4 pepperkorn
2 nellikspiker
1 rødløk i skiver
800 g gresskar, uten skall
600 g okseindrefilet
2 ss smør
1/2 dl urter, friske og hakkede
Aluminiumsfolie
Salt og pepper
200 g kamchatkakrabbe
1 ss olje
Friske urter til pynt
Kok opp eddik, sukker og vann og ha i kanel, pepper, nellik og rødløk. Del gresskar i staver og kok i laken til stavene er møre, ca 30 min. Sett kaldt.
Brun kjøttet i smør. Ha urter på aluminiumsfolie og rull kjøttet godt inn. Stek i ovn på 180 °C til kjøttet har en kjernetemperatur på 58 °C. Ta ut kjøttet fra folien og la det hvile i 10 min før det krydres med salt og pepper og transjeres.
Stek krabbekjøtt raskt i olje, og krydre med salt og pepper. Ved servering stekes syltet gresskar i smør og serveres med okse- og krabbekjøtt. Pynt med friske urter.
Servér gjerne med balsamicosirup. Kok sammen like deler balsamico og sukker.