top of page

Blekksprutpasta

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

300 g blekksprut, ferdig kokt
4 polkabeter
1 sitron, saften
½ dl god olivenolje
300 g spagetti, gjerne svart
½ dl sitronolje
1 dl blåskjellkraft
1 dl fløte
2 ts smør
2 stilker vårløk
Salt og pepper
Smør til steking
Basilikum eller andre friske urter

Skrell og høvle polkabetene i tynne skiver. Mariner polkabetene i sitronsaft og olivenolje mens du tilbereder resten. Kok pastaen al dente, og vend den i sitronolje. Krydre med salt og pepper. Kok opp blåskjellkraft eller fiskekraft og fløte, og la det koke litt inn. Rens vårløken og grovhakk den. Pisk inn smør og vårløk. Kjør sausen med stavmikser til den skummer. Smak til med salt og pepper. Del blekkspruten i bitestore stykker og stek dem i smør i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Anrett spagetti, blekksprut og polkabeter på fire tallerkener. Drypp over sausen og pynt med friske urter.

Bold Title

bottom of page