top of page

Black pepper tofu

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 20 minutter

500 g tofu, i biter
1 ss solsikkeolje
1 ss soyasaus
½ ts sort pepper, ristet og knust
½ ts korianderfrø, ristet og knust
½ ts fennikelfrø, ristet og knust
1 ss rød chili, finhakket
1 ss olivenolje, av god kvalitet
1 lime, saften

Topping
Vårløk og agurk

Stek tofuen gyllen i olje. Snu den og
tilsett soyasaus, sort pepper, korianderfrø, fennikelfrø og chili. La det trekke på svak varme i 4-5 minutter. Tilsett olivenolje og smak til med litt limesaft. Server med hakket vårløk og agurk.

Tofu er redningsplanken når man skal velge vegetar og helt vegansk. Det høye proteinnivået gjør at den kan yppe seg mot både kjøtt og egg. Og noe av det beste er at den tar til seg smaken av det tilbehøret man har til, her i form av pepper og spenstig krydder.

Rosévin
Er du i tvil om det er hvitvin eller rødvin som passer best – så prøv en rosévin. Denne vintypen lever mellom to verdener og leverer litt mer allround-smak. Tofu er jo strukturelt veldig mykt. Pepper er med på å gi smaksretning og øke sødmefølelsen i en vin. Så hvis du går for en rosévin, kan det være kjekt å vite at det finnes en egen vinlandsby i Provence i Frankrike, Correns, som bare produserer vin med biodynamisk dyrkede vindruer. Det gjelder f.eks. Vignerons de Correns, som er lokalt et kooperativ.

Bold Title

bottom of page