Blåskjellsalat med couscous
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg blåskjell
4 sitrongress, kun det hvite i små biter
2 sjalottløk, i skiver
2 fennnikel, i tynne strimler
2 stilker timian
1 dl hvitvin, tørr
4 dl hvitvin
4 ss olivenolje
1 rødløk, finkuttet
2 dl couscous
Dressing:
1 dl hvitvineddik
1 ss sukker
2 ss olivenolje
2 ss dill, finhakket
En neve frisk salat
Salt
Vask og skyll blåskjell i kaldt vann. Ha sitrongress, løk og fennikel i en varm kjele med olje. La det frese i 15-20 sek. Tilsett blåskjell, timian og hvitvin. Rør rundt en gang og ha på lokk. Damp til skjellene har åpnet seg, det tar 2-3 min. Ta skjellene og grønnsakene ut av kjelen. Avkjøl.
Kok opp hvitvin, olje og rødløk i en kjele. Ha couscous i en bolle og hell over den varme hvitvinen. Ha plasfolie over bollen og la det stå i 10-12 min, til couscousen har trukket til seg all væsken. Rør rundt med en sleiv og avkjøl.
Dressing: Kok eddik og sukker til ca halvparten er igjen. Avkjøl og visp inn olivenolje og dill.
Rens blåskjellene. Bland blåskjell, grønnsakene fra kjelen, couscous og salat sammen i en bolle. Smak til med litt salt.
Fordel på fire tallerkener og hell dressingen over salaten.