top of page

Blåskjell med tangsalat og grønne erter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

500 g ferske blåskjell
300 g grønne erter
1 liten sjalottløk
½ fennikel
1 dl tørr hvitvin
1 håndfull tangsalat, plukk den
i fjæra eller kjøp den i fiskebutikken
1 dl rapsolje
1 lime
Ertespirer

Rens blåskjellene i rennende kaldt vann i ca.
15 minutter og kast dem som ikke lukker seg når du kakker på dem. Fjern byssustrådene. Gi ertene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og legg dem rett i iskaldt vann. Bruk gjerne ferske erter hvis du får tak i det. Hakk sjalottløk og fennikel. Varm opp en gryte med lokk så den er god og varm. Ha blåskjell, løk, fennikel og hvitvin i gryten, og legg på lokket. La det dampe i noen minutter til blåskjellene åpner seg. Sil kraften og avkjøl den. Ta skjellmaten ut av skjellene og avkjøl. Bland de kalde blåskjellene, kraften, ertene og tangsalaten med rapsolje som er smakt til med salt og limesaft. Fordel det i to skåler og pynt med ertespirer og mer tangsalat.

Bold Title

bottom of page