Blåskjell med sellerirot og ølcrisp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
Dampede blåskjell
2 kg friske blåskjell
3 fedd hakket hvitløk
2 finhakket sjalottløk
3 ss olivenolje
2 dl hvitvin
1 ss hakket bladpersille
Havregryn- og ølcrisp
1 dl havregryn
1 dl vann
1 dl øl
1 ts salt
Sellerirotskiver
½ sellerirot
Sellerirotpuré
300 g sellerirot
1 fedd hvitløk
1 dl fløte
1 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
Marinert agurk
1 agurk, i lange strimler
1 sitron, litt av saften
1 ss olivenolje
Dampede blåskjell
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann.
Kast skjell som er skadet eller ikke lukker seg hvis
du «kakker» på dem. Fres hakket hvitløk og sjalottløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell, hvitvin og hakket bladpersille. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Havregryn- og ølcrisp
Ha alle ingrediensene i en gryte og gi det et
oppkok. Trekk kjelen av pannen når det begynner å boble. Smør massen utover et bakepapir og
stek det på 120 °C til det er sprøtt.
Sellerirotskiver
Skjær selleriroten i tynne, lange bånd.
Sellerirotpuré
Skrell og del selleriroten i jevne biter. Ha selleri og hvitløk i en kasserolle, og tilsett vann så det akkurat dekker. Kok selleribitene helt møre med en god klype salt. Hell av kokevannet og damp bitene tørre. Mos sellerien med fløte og smør, eller kjør det til en glatt puré med stavmikser eller hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Rull sellerirotskivene sammen og fyll dem med puré.
Marinert agurk
Marinér agurken i sitronsaft og olivenolje.