top of page

Blåskjell i green curry

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 30 minutter

8 hvitløkfedd, i tynne skiver
1 ss solsikkeolje
2 ss green curry paste
6 dl kokosmelk
12 limeblader
2 ss fersk ingefær, revet
2 stilker sitrongress, i tynne skiver
1 sitron, saft og revet skall
1 lime, saft og revet skall
1/2 pt koriander, grovhakket

Skrubb, vask og rens skjellene. Fjern byssustrådene. Stek hvitløk i en kjele med solsikkeolje. Tilsett green curry paste og stek videre i 2 minutter. Tilsett kokosmelk, limeblader, ingefær, sitrongress og saften og skallet fra lime og sitron. La det koke i 15 minutter. Ha i blåskjellene og legg lokk på kjelen. Kok over sterk varme i 8 minutter. Rist kjelen godt så alle skjellene får nok varme. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Dryss over litt koriander, og server gjerne med sitronaioli og focaccia til.

Bold Title

bottom of page