Blåskjell i green curry
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: 30 minutter
8 hvitløkfedd, i tynne skiver
1 ss solsikkeolje
2 ss green curry paste
6 dl kokosmelk
12 limeblader
2 ss fersk ingefær, revet
2 stilker sitrongress, i tynne skiver
1 sitron, saft og revet skall
1 lime, saft og revet skall
1/2 pt koriander, grovhakket
Skrubb, vask og rens skjellene. Fjern byssustrådene. Stek hvitløk i en kjele med solsikkeolje. Tilsett green curry paste og stek videre i 2 minutter. Tilsett kokosmelk, limeblader, ingefær, sitrongress og saften og skallet fra lime og sitron. La det koke i 15 minutter. Ha i blåskjellene og legg lokk på kjelen. Kok over sterk varme i 8 minutter. Rist kjelen godt så alle skjellene får nok varme. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Dryss over litt koriander, og server gjerne med sitronaioli og focaccia til.