top of page

Biffgryte med stjerneanis og tomat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg biffkjøtt i biter
2 stilker sitrongress i biter
3 ss fishsauce
1 1/2 ts Kinesisk femkrydder
2 1/2 ss ingefær, hakket
1 1/2 ts brunt sukker
1 laurbærblad

3 ss nøytral olje
1 gul løk, finhakket
1 bok hakkede tomater
1/2 ts salt
2 stjerneanis
5 dl vann
400 g gulrot i biter

4 ss koriander, hakket eller thai basilikum

Bland kjøtt, sitrongress, fishsauce, femkrydder, ingefær, sukker og laurbær i en bolle. Bland alt godt sammen i en bolle og la marinere i romtemperatur i 30 min.
Brun kjøttbitene på alle sider i en kjele i olje. Ta ut kjøttet og tilsett løk, tomat og salt. Surr på svak varme til det tykner. Ha i kjøtt, stjerneanis og vann. Kok under lokk på svak varme til kjøttet er mørt, det tar ca 1 time. De siste 20 min has gulrøttene i kjelen.
Juster smak og konsistens med salt, fishsaus og vann. Dryss over koriander eller thai basilikum ved servering.

Servér med ris eller brød til å dyppe i den gode sausen.

Bold Title

bottom of page