top of page

Biff Stroganoff

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g ytrefilet okse
2 stk løk finhakket
1 stk hvitløksfedd
2 ss smør
2 ss solsikkeolje
200 g fersk sjampinjong
1 stk rød paprika
2 ss tomatpurè
1 dl kraft
2-3 dl crème fraîche

Potetmos
Ca. 800 g potet
1 dl melk
0,5 dl fløte
2 ss smør

Skjær kjøttet i passe store strimler (pekefinger størrelse) og brun dette i en stekepanne med smøret og løken.
Stek kjøttet i små porsjoner slik at det ikke blir kokt.
Tilsett tomatpuré i en varm gryte med oljen, og la dette frese i 1-2 min.
Tilsett kjøttet, kuttet sjampinjong, hvitløk, strimlet paprika, kraft og crème fraîche, og la dette småkoke i et par min. til gryten har en fin konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Potetmos
Skrell potetene og kok de møre, hell av vannet og damp potetene tørre.
Mos potetene med en potetstapper.
Tilsett smør og spe med melk og fløte til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Ikke tilsett noe salt før helt tilslutt, da ungår man at potetmosen blir seig.

Bold Title

bottom of page