Biff med humle-emulsjon
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Emulsjon:
2 eggeplommer
2 ss sitronsaft
75 g smør, smeltet
Salt og pepper
Noen få humlepellets
Ev. spinatpuré
4 oksebiffer à ca. 180 g
Olivenolje
Salt og pepper
2 sitroner, delte
Ha eggeplommer og sitronsaft i en kjele. Pisk til det tykner over svak varme. Ta kjelen fra varmen og pisk inn smøret og smak til med salt, pepper og humle. Ha gjerne 1 ss spinatpuré i sausen hvis du ønsker.
Gni inn biffene med olje og krydre med salt og pepper. Grill kjøttet over middels høy varme til det pipler opp kjøttsaft. Snu biffene og grill videre et par minutter. La kjøttet hvile et par minutter før servering. Grill sitronhalvdeler ved siden av kjøttet, og servér til å presse over kjøttet ved servering.
Tips: Små syltede rødløk og bakt kålrot smaker godt til.