top of page

Bergensk fiskesuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 40 minutter

Fiskeboller
300 g seifilet, uten skinn og bein
½ ts salt
½ ss potetmel
1 egg
Hvit pepper
2 dl helmelk
1 l fiskekraft

Fiskesuppe
30 g smør
30 g hvetemel
2 dl hvitvin
1 l fiskekraft
3 dl kremfløte
2 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
400 g skatefilet uten skinn
1 sellerirot
2 gulrøtter
1 stilk stangselleri
½ purre
Brønnkarse
Hvit pepper
Salt

Fiskeboller
Kjør fisk og salt raskt i en food processor. Tilsett potetmel, egg og pepper. Spe med melken litt og litt, men ikke bruk all melken med det første. Kok opp en stor kjele med fiskekraft. Skru ned varmen til rett under kokepunktet. Dypp en skje i kaldt vann og form små boller av fiskefarsen. Slipp en bolle i kraften. Prøv med en bolle først. Hvis den er for fast, kan du tilsette litt mer melk. Ha eventuelt i mer salt og pepper hvis det trengs. La bollene trekke i 5-10 minutter til de er faste. Ta dem opp av kraften og spar den varme fiskekraften til suppen.

Fiskesuppe
Lag en lys meljevning av smør og mel som til en hvit saus. Spe med hvitvin i en tynn stråle, litt av gangen, for å unngå klumper. Rør jevnlig. La jevningen koke skikkelig før du sper med den varme fiskekraften på samme måte. Ha i fløten. Smak suppen til med eddik, sukker og hvit pepper. La det surre rett under kokepunktet.

Skjær fisken i passende biter og dryss over litt salt. La det stå og trekke salt mens du gjør klar grønnsakene. Skrell og rens sellerirot, gulrøtter, stangselleri og purre, og skjær dem i fine strimler. Ha grønnsakene, fiskebollene og fisken i suppen, og la den trekke i ca. 5 minutter. Server med det samme og pynt med brønnkarse.

Bold Title

bottom of page