BANH XEO, Pannekake med reker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 45 minutter
260 g rismel
80 g hvetemel
2 ts gurkemeie
1 ts salt
6 dl Farris
4 dl kokosmelk
Olje
24 store reker, rensede
3 vårløk, finsnittet
100 g bønnespirer
1 gulrot, finsnittet
1 bunt koriander
1 bunt mynte
1 lime, saften
1 grønn chili, finhakket
Saus
2 ss sitronsaft
2 ss sukker
2 ss fiskesaus
1 chili, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Visp rismel, hvetemel, gurkemeie, salt, Farris og kokosmelk til en klumpfri pannekakerøre. Sett røren kaldt over natten. Varm en panne med litt olje.
Ha i pannekakerøre, reker og vårløk, og stek til pannekaken er gyllen. Bland bønnespirer, gulrot, koriander, mynte, lime og grønn chili, og topp de ferdige stekte pannekakene med salaten.
Bland alle ingrediensene til sausen.