top of page

Banh mi, baguette

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 40 minutter

Koteletter
500 g nakkekoteletter
1 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 sitrongress, finhakket og most
5 ss fiskesaus
2 ss brunt sukker
2 ss sesamolje
2 ss srirachasaus

Syrlige grønnsaker
2 gulrøtter, i strimler
250 g rettich, i strimler
1 dl eddik
1 dl sukker
1 cm ingefær, revet
1 rød chili, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fiskesaus
1 ss sesamolje

Chilimajones
1 egg
1 ss srirachasaus
1 sitron, saften
1/2 ts salt
4 dl solsikkeolje

Til servering
Bagett
Koriander, agurk, chili og lime

Koteletter
Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, brunt sukker, sesamolje og srirachasaus. Mariner kotelettene i blandingen i noen timer, helst natten over. Stek dem i panne til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Syrlige grønnsaker
Bland eddik, sukker, ingefær, chili, hvitløk, fiskesaus og sesamolje, og gi det et oppkok. Tilsett gulrøtter og rettich. La det stå i 30 minutter og trekke smak.

Chilimajones
Bland egg, sriracha, sitronsaft og salt. Spe med en tynn stråle olje mens du pisker til en tykk majones.

Del bagettene på langs og smør dem med chilimajones. Fyll rikelig med syrlige grønnsaker, strimlete nakkekoteletter, og topp gjerne med koriander, agurk og chili.

Bold Title

bottom of page