Bakt skreirygg med søtpotet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g søtpotet, i båter
4 ss olivenolje
8 hvitløkfedd, hele
4 appelsinskall
Salt og pepper
4 biter skreirygg à ca 160 g
4 rosmarinkvister
4 skiver serranoskinke
12 store kalamataoliven
12 soltørkede tomater
1 dl redusert okse- el kalvesjy
Litt rucculablader el likn til pynt
Legg ut søtpotetbåter i langpanne og ha over olje, hvitløkfedd, appelsinskall, salt og pepper. Stek i ovn på 180 °C i ca 35 min eller til båtene er møre.
Krydre fiskestykkene med salt og pepper og legg på en rismarinkvast, surr en skinkeskive rundt hvert fiskestykke og stek i ovn sammen med potetene de siste 15 min av steketiden.
Når alt er ferdig vendes oliven og soltørkede tomater sammen med potetene. Oljen som potetene ble bakt i ovnen med varmes opp med oksesjy og serveres til retten som saus.
Pynt med ruccula og servér.
Hvis du ikke finner skreirygg, går det like bra med torskeloins. Legg dem da sammen to og to, gjerne med persille mellom lagene.